Loyal Dakspecialist

ZINKEN DAKEN

Zinken dakbedekking door Loyal Dakspecialist

Zinken daken waren ongeveer 20 jaar geleden enorm populair. In de jaren daarna nam de populariteit af, maar deze dakbedekking is aan een terugkomst bezig. Dat is niet voor niets, want het is enorm duurzaam en het ziet er ook nog eens luxe uit. Waar het vroeger vooral op kerken, kloosters en kastelen werd geplaatst, zien we steeds meer huizen en bedrijfspanden met zinken daken. Loyal Dakspecialist is gespecialiseerd in de aanleg en het onderhoud van zinken dakbedekking en informeert u graag over de voordelen.

Voordelen van zinken dakbedekking

  • Zink kan op elk type dak worden toegepast en is geschikt voor zowel kleine als grote dak oppervlakken. De dakbedekking biedt veel architectonische mogelijkheden;
  • Het is makkelijk te bewerken;
  • Het is een natuurlijk materiaal en bovendien 100% recyclebaar;
  • Zinken daken zijn volledig stormvast en dragen bij aan een optimale isolatie;
  • Deze dakbedekking behoeft minder onderhoud dan andere soorten dakbedekking;
  • Zinken dakbedekking geeft uw woning of bedrijfspand een exclusieve uitstraling.

Soorten zinken daken

Zoals gezegd biedt zink veel architectonische mogelijkheden. Het kan dan ook op verschillende manieren worden toegepast. Loyal Dakspecialist kan u van dienst zijn bij het plaatsen, vervangen en repareren van felsdaken, roevendaken en losanges daken.

Bij een felsdak worden de voorgeprofileerde zinken platen (felsbanen) in de lengte op het dak geplaatst en vervolgens met behulp van felsverbindingen aan elkaar verbonden. Een roevendak heeft min of meer hetzelfde principe; dit is een schuin aflopend dak, opgebouwd uit zinken platen die in de lengte zijn voorzien van zogeheten roeflatten. Een losanges dak is een dak dat bestaat uit ruitvormige zinken elementen (‘losanges’) die met klangen aan het dakbeschot worden bevestigd. Deze methode van dakbedekken wordt ook wel potdekselen genoemd.

Duurzaamheid

Zinken daken zijn zeer duurzaam. Een zinken dak kan met gemak 125 jaar mee! Dat komt doordat weersinvloeden het materiaal niet beschadigen, maar juist sterker maken. Deze dakbedekking zal in de loop van de tijd gaan verkleuren door neerslag. Zink reageert op de zuurstof in de lucht en de regen, en er vormt zich een patinalaag. Deze laag sluit het zink af voor zuurstof. Op die manier kan er dus ook geen roestvorming ontstaan.

Meer weten over zinken dakbedekking?

Zinken daken laten plaatsen is altijd maatwerk. Bent u benieuwd naar de kosten van zinken dakbedekking voor uw woning of bedrijfspand? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte bij ons aan. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen voor meer informatie. Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord!


UW SPECIALIST OP HET GEBIED VAN DAKWERKZAAMHEDEN