Loyal Dakspecialist

Zink- en koperwerk​

Hoewel zink en koper vaak worden gebruikt voor goten en hemelwaterafvoeren leent zink en koper zich ook perfect om daken en gevels te bekleden. Door de verwerkingsmethoden en uitstraling kan het uitstekend worden toegepast bij monumenten als ook bij moderne panden met specifieke vormen. Belangrijk bij deze materialen is het vakmanschap in de verwerking en een gedegen werkvoorbereiding. De wijze van toepassing en de wijze waarop de onderconstructie is opgebouwd is van groot belang om een lange levensduur te behalen. 

Koper en zink worden steeds meer opnieuw toegepast in geveldelen en daken van gebouwen. De duurzaamheid en verwerkbaarheid van beide metalen zijn optimaal te noemen. Koper en zink worden tevens nog steeds vaak toegepast voor dakgoten en regenpijpen.

Koperwerk

Koper is als dakbedekking een materiaal dat onder invloed van lucht en neerslag een ondoordringbare oxidelaag vormt, die eerst roodbruin van kleur is en later langzaam in de jaren verkleurt naar het karakteristieke patinagroen. Deze oxidelaag is stabiel en herstelt zich als het beschadigd wordt. Het is de basis van de weerstand tegen corrosie. Koper wordt veel gebruikt voor de bekleding van daken en gevels, hemelwaterafvoeren en goten. Het is toepasbaar als klassiek rood koper, gepreoxideerd koper, groen geprepatineerd koper en legeringen zoals messing.

Zinkwerk

Zink is een duurzaam bouwmateriaal, dat van oudsher wordt toegepast in hemelwater- afvoersystemen en in dak- en gevelbekledingen, en is daarnaast ook nog volledig recyclebaar zonder kwaliteitsverlies. Het geeft een speciale uitstraling aan gebouwen. Architecten waarderen zink als bouwmateriaal door de vele toepassingsmogelijkheden, de lage onderhoudskosten en de toegevoegde waarde aan gebouwen. Zink is verkrijgbaar in verschillende kleuren, met of zonder structuur.

Het aanleggen van een goede en juiste dakgoot is vakmanschap. Omdat er veel verschillende typen huizen zijn is het de kunst om juist dat materiaal te gebruiken dat geschikt is voor uw woning. Loyal Dakspecialist verstaat dit vak en wij adviseren u graag hierover.

Hulp nodig?

Heeft u onze hulp nodig? We zijn actief in de buurt van onder meer Arnhem, Amersfoort, Almere, Amsterdam, Breda, Delft, Den Bosch, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Leiden, Rotterdam, Nijmegen, Tilburg, Utrecht, Zeeland en Zoetermeer. Wanneer u een foto van de situatie naar ons mailt of appt, ontvangt u zo snel mogelijk een reactie.

Algemeen nummer: 0853002059
Spoedservice: 0623944994

Heeft u een vraag over zink- en koperwerk?
Stel uw vraag via het onderstaande formulier. Wij trachten binnen 24 uur te reageren.