Loyal Dakspecialist

Overzetdak

Een dakbedekking die in slechte staat is hoeft niet altijd volledig vervangen te worden. We spreken dan van een overzetdak. Het is een goedkoop alternatief voor het vernieuwen van je dak en er zijn ook geen afbraakwerken nodig. U kunt een overzetdak plaatsen bij de volgende dakbedekkingen: 

  • Leien
  • Shingles
  • Golfplaten

Hoe wordt een overzetdak geplaatst?

Bij het plaatsen van een overzetdak kan de oude dakbedekking gewoon blijven liggen. Alleen de nokpannen moeten verwijderd worden. Er wordt allereerst een onderdak op het bestaande dak aangebracht. Deze beschermende laag waarborgt een waterdichte constructie. Op het onderdak brengt men vervolgens een houten lattenconstructie aan van tengellatten en panlatten. De tengellatten worden met een nagelpistool door de leien aan de bestaande dakkepers vastgenageld. De nieuwe metalen dakelementen worden vervolgens van boven naar beneden vastgenageld op het lattenwerk. De nokstukken knipt men met een speciale schaar op maat en met behulp van een plooibank worden ze van een waterkerende rand voorzien. Bij de schouw gebruikt men doorgaans loodslabben om een waterdichte afdichting te verkrijgen.

Loyal Dakspecialist adviseert u graag

Loyal Dakspecialist werkt sinds 1935 in de dakdekkersbranche. Zowel particulieren als bedrijven zijn wij graag van dienst bij het vervangen van dakpannen. Over welke soort het beste bij uw wensen en pand past, adviseren we u graag. Bent u dus benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u advies nodig? Neem dan contact met ons op door gebruik te maken van het contactformulier, te bellen naar 0853002059 of door een e-mail te sturen naar offerte@loyaldakspecialist.nl. Ook is het mogelijk om bij ons vrijblijvend een offerte op maat aan te vragen.

Heeft u een vraag over een overzetdak?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier. Wij trachten binnen 24 uur te reageren.